0
Samsung, Tizen işletim sistemini uzun zamandır akıllı saatlerinde kullanıyor. Bu işletim sistemiyl akıllı saatlerde önemli pil performans gelişmeleri olduğu iddia ediliyor. Yakın zaman önce Tizenli ilk akıllı telefon Z1'de Samsung tarafından duyuruldu. Ve şimdi yeni yılla birlikte Samsung'tan başka önemli bir açıklama geldi. Bütün yeni Samsung Tvleri Tizen işletim sistemiyle çıkışını yapacak.

Şu an için akıllı televizyonlarda standart yaygınlaşmış bir işletim sistemi kullanımı söz konusu değil. Androidle çalışan bazılar mevcut ama Samsung olaya en başından el atmak istiyor. Hazır Android bu konuda çok fazla popüler değilken televizyonlar için işletim sistemi pazarını ele geçirmek isteyen Samsung önemli adımlar atıyor. İlk önce kendi ürettiği cihazlarda Tizen işletim sistemini kullanacak.

Tizen'in Samsung Tvlerde kullanılması, bu işletim sisteminin Tvler için bir reklam haline gelmesi bekleniyor. Yakın zaman içinde de diğer TV üreticilerinin Tizen işletim sistemini benimsemesi bekleniyor. Bu durumun hem uygulama geliştiricilerin uygulama üretmeleri için önemli olduğu hem de TV kullanımı kolaylaştıracağı söyleniyor.

Bakalım Tizenli Tvler nasıl olacak?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top