0
İnternet sitelerinin mahkeme kararına gerek duymaksızın anında engellenmesini ağlayan torba teklif Ak Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul tarafından Meclis Başkanlığına verildi. Bunun anlamı şudur; Bir mahkeme kararına gerek duymaksızın başbakan ve bakanlar kafalarına göre internet sitesi engelleyebilecekler. Gerekli emri TİB'e verdikten sonra TİB anında internet sitelerinin engellenmesi için internet sağlayıcılara gerekli bilgileri gönderecek ve internet siteleri anında engellenecek.

İlgili teklifin diğer işleyiş detayları şu şekilde; TİB tarafından internet sağlayıcılara karar gönderildiğinde internet sitesi engellenecek. Daha sonra 24 saat içinde karar mahkemeye gidecek ve resmileştirilecek. Mahkeme engelleme kararını 48 saat içinde verecek. Vermezse ya da 72 saat gecikirse engel kendiliğinden kalkacak.

Bu teklifin dayanak olarak aldığı sebepler ise şunlar; Yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması... Karara uymayanlara ise çok büyük cezalar var. Cezalara 3bin liradan 500 bin liraya kadar çıkıyor.

Sonuç olarak bu teklif kanunlaşırsa kimse ileride gündeme gelecek tapelerden haberdar olmayacak. Bu bilgiler Youtube, Twitter gibi internet sitelerinde paylaşılınca bu siteler anında engellenecek ve ülkemiz içerisinde yayılması önlenecek. Yine de proxy ile site görüntülenmesini kimse engelleyemez.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top