0
Sanki çok ucuza gidiyormuş gibi Apple Türkiye'nin ürünlere 150 Liradan 300 Liraya kadar zam yaptığı görüldü. Apple'ın zam yaptığı ürünler arasında Mac, iPhone, iPod ve Beats bulunuyor. Zamın yeni yılla birlikte gelmesi ise ayrı bir durum oldu. Yeni yıla zam haberi ile başlayanlar durumu ilginç karşılarken yeni yıl hediyesi olarak daha önceden Apple ürünü almış olanlarsa 300 Liraya kadar kar etmiş oldu.

Yapılan zamın döviz kuruyla alakalı olduğunu iddia edenler yanılıyor. Ne zamandan beri 300 liralık bir fark oldu ki bir anda bu kadar ücret artışı olabiliyor. Yeterince yüksek vergilerle bu cihazlara sahip oluyoruz. Birde Apple ürünlerin ücretlerine zam yapınca fiyatlar gerçekten uçuk oluyor.

İphone 6 ve iPhone 6 Plus modelinin 16Gb ve 32Gb modellerine 150TL zam yapıldı. Diğer modeller olan 64Gb ce 128Gb modellere ise 300 Lira zam yapıldı. Maclerde ise zamlar 200-300 Lirayı buldu. Dünyanın en pahalı Apple ürünlerini kullanıyoruz. Bununla birlikte üstüne bir de zam gelince durum iyice çığırından çıkıyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top