0
Youtube'un telif hakları konusunda son zamanlarda çok sıkı bir denetim içinde olduğunun farkındayız. Bir çok kişi farkeden de olsa telif haklarını ihlal ediyor ve videoları sansürleniyor ya da kaldırılıyor. Ya da telif hakkını ihlal ettiği ülkede dahi yasaklanabiliyor. Youtube'un bunun için kullandığı sistem değişiyor. Artık video yüklenmeden telif hakkı ihlali yapıp yapmadığını öğrenebileceksiniz.

Yeni sistemle birlikte oluşturduğunuz bir videonun yüklendiği taktirde telif hakkı ihlali edip etmediğini öğrenebileceksiniz. Yapacağınız kısa ve kolay bir ön arama ile videonuzun ne durumda olduğunu görebileceksiniz. Bu sayede sonradan yaşanacak şikayetleriniz ortadan kalkacak.

Şimdiki sistemle videoyu ükledikten sonra Contend ID ile size telif hakkı ihlal edip etmediğiniz söyleniyor. Hatta bazıları telif hakkı olmadığı halde sansür yiyoyor ki sistemin bir eksiği. Ama videoyu hazırlayıp yükledikten onca zahmete katlandıktan sonra sansür yemek, videonun silinmesi, içindeki bir kısmının sesinin kısılması sizlerin canını sıkabilir. En azından yeni sistemle videoyu yüklemeden düzenleme yapabileceğiniz için sonradan sıkıntı yaşanmayacaktır.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top