0
Skype'ın eski kurucularından bir uygulama daha geldi. Bu projenin ismi Wire. Skype'ın kurucularından birisi Wire'ın daha gelişmiş bir sisteme sahip olduğunu savunuyor. Skype'ın kullanıcı ihtiyaçlarını gidermekte yetersiz olduğunu iddia eden kişi yeni uygulamalarının daha kullanışlı olduğu konusunda iddialı bize kalırsa sadece bir reklam.

Skype'ın kurucusu olduğunu belirtmek suretiyle Wire isimli uygulamanın reklamını çok güzel yapan Friis Wire'ın Skype'tan daha etkin olduğunu söylüyor ama özelliklerinden pek bahsetmiyor. Bu mobil uygulamanın Skype'ın yapabildiklerini yapması pekte şaşırtıcı olmaz ama Skype'ın denildiği gibi geri kaldığını söylemekte gerekli.

Bir çok mobil uygulama çıktı ve şu anda ücretsiz olarak görüntülü görüşme bile sunuyorlar. Skype bunların hepsini yapabiliyor ama Skype'ın en önemli özelliklerinden birisi sabit telefonları ve cep telefonlarını kontör karşılığı aramanıza izin vermesi. Skype kontörü aldığınız zaman istediğiniz numarayı arayabiliyorsunuz. Bu ne Wire'da neden diğer herhangi bir uygulamada olan bir özellik. Bu nedenle Friis biraz gereksiz iddialı.

Normal ücretsiz mesajlaşma ve görüntülü görüşme konusunda ise Skype'ın pek geri kaldığı söylenemez. Ama popüler olmadığı da bi gerçek.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top