0
Turkcell'in bir Twitter sayfası bir hacker gurubu tarafından hacklendi. Hackerlar ele geçirdikleri bu hesap üzerinden ilginç paylaşımlarda bulundu. Turkcell kısa süreliğine yaşanan bı sıkıntının giderildiğine ve süreç esnasında paylaşılan mesajlara itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Bir hacker gurubu Turkcell'in sosyal medya üzerinden müşterilerine hizmet verdiği @turkcellhizmet isimli hesabı hackledi ve bu hesap üzerinden bir uyarı yayınladı. Turkcell fiyatlarını düşürmezse bütün sosyal medya hesaplarını ele geçireceğini söyleyen grup, Turkcell tarafından ciddiye alınmamş gibi görünüyor.

Turkcell hesabı geri almış ve hizmet vermeye devam ediyor. Fiyatlarını düşüreceğini de hiç sanmam. Şöyle bir baktığınızda ülkemizin en pahalı gsm operatörünün Turkcell olduğunu görüyoruz. Belki kaliteli bir iletişim sağlıyorlar ama hakkından fazla alıyorlar. Bu bir gerçek. Buna dayanamayan bir hacker grubunun düzenlediği eylem ilginç sonuçlara yol açtı. Turkcell hack olayının sadece Twitter hesabıyla ilgili olduğunu ve müşterilerin kişisel bilgilerinin güvende olduğunu açıkladı. Ama bazı görüşlere göre Turkcell insanlara yardımcı olmak için Twitter üzerinden direk mesajla isim soyisim ve numara alıyormuş. Bu isimlerin ve numaraların hackerların eline geçtiği söyleniyor.

Kendisini ciddiye almayan Turkcell'e ikinci müdahale bakalım ne zaman olacak.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top