0
Samsung'un bir türlü tanıtamadığı ve Google ile arasının tamamen açılmasına neden olacak işletim sistemi Tizen bir telefonda hayat bulacak. Samsung Z1 isimli telefonda kullanılacak olan Tizen işletim sistemi uzun zaman önce piyasada olmalıydı ama pek ilgi görmedi. Samsung bu işletim sisteminin piyasaya çıkması için bir sürü GSM operatörüyle anlaşma yaptı, fakat geri bildirimlerde Tizen'in Androidden pek farkı olmadığı ortaya çıktı. Tanıtımların hepsi iptal edildi.

Tizen şimdilik Galaxy Gearlarda kullanılıyor. 18 Ocak 2015'te ise ilk Tizenli telefon tanıtılacak. Bu Samsung için önemli bir gün çünkü Android benzeri işletim sistemi Tizen, Samsung'u Google'a mahkum etmekten kurtaracak. Elbette Samsung, Androidli cihazlar üretmeye devam edecektir ama Tizen'de hem piyasayı hem de Samsung'u canlandıracaktır.

Tizen ilk önce Hindistanda sonra da Çin'de piyasaya sürülecek. Daha sonra gördüğü ilgiye göre dünyaya dağılması söz konusu. Ama telefonun adı bizce olmamış. Z1 denilince akla Sony geliyor. Samsung neden böyle bir isim koydu anlamadık. Telefonun söz konusu özellikleri 480 x 800 piksel çözünürlüklü 4 inç ekran, VGA ön yüz kamerası ve 3.2 megapiksel arka yüz kamera, çift çekirdekli 1.2GHz Spreadtrum işlemci ve 512 MB RAM, çift sim yuvası...

Bakalım bir mobil işletim sistemi olarak Tizen ilgi görecek mi?


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top