0
İngiltere'den sosyal medyalara uyarı gönderildi. Hükümet bu tür sitelerin kullanıcı sözleşmelerini anlamak için avukat olmak gerektiğini düşünüyor. Kullanıcıların çoğu bu sözleşmelerde ne yazdığını anlamıyor. İngiliz Hükümeti bu nedenle Twitter ve Facebook'a uyarı göndererek kullanıcı sözleşmelerinin her bir maddesini yeniden ve basit bir şekilde yazmalarını istedi. Ayrıca her maddenin kabul edildiği takdirde sonuçlarının ne olacağını da yazmak zorundalar.

Son zamanlarda Facebook'un böyle bir uğraş içinde olduğunu bütün Facebook kullanıcıları gördü. Facebook bir bildirimle kullanıcı sözleşmesinde yaşanan değişiklikleri bildirdi. Hatta bu değişiklik herkesin sözleşmeyi anlamasına neden oldu ve ortaya zaten bilinen bir tartışma çıktı. Facebook'a yüklediğiniz herşey, yazdığınız yazılar, gönderdiğiniz fotoğraflar hepsi Facebook'a ait.

Facebook bütün yüklediklerinizi kullanabilir. İstediğini istediğine satabilir. Herhangi bir yerde fotoğrafınız reklam olarak kullanılabilir ve Facebook'u kullandığınız için sözleşmeyi ve bu maddeyi kabul etmiş oluyorsunuz. O nedenle hiç bir itirazda bulunamıyorsunuz. Facebook kullanıcı sözleşmesi maddelerini basitleştirince herkes bunu gördü. Bakalım Twitter bir değişikliğe gidecek mi?


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top