0
Sony akıllı telefon ve saatlerden sonra şimdi de akıllı gözlükleriyle gündeme gelmeyi planlıyor. Uzun zamandan beri zarar eden şirket bir çıkış yolu arıyor. Gözlüğü de çok nizami görünen Sony önemli satış rakamlarına ulaşabilir. Sony'nin gözlüğü CES 2015 yılında tanıtacağı daha sonra seri üretime geçerek satışa sunacağı söyleniyor.

Gözlüğün en önemli özelliklerinden birisi kendi başına bir gözlük olmasından çok herhangi bir gözüğe entegre edilebiliyor olması. Yani gözlük modeline muhtaç kalmıyorsunuz. İstediğiniz gözlüğü belirleyebiliyorsunuz.

SmartEyeglass Attach'ın özelliklerine bakacak olursak 0.23-inç büyüklüğünde ise 640x480p çözünürlüklü OLED ekran ,ARM Cortex A7 tabanlı işlemci, 400mAh pil, akıllı telefonlarla eşleşebilme gibi standart özelliklere sahip.

SmartEyeglass Attach'ın en dikkat çekici ve mantıklı bir diğer özelliği ise gözünüzde olduğunun belli olması. Google'ın çektiği en önemli sıkıntılardan birisi insanların gözlükle ne yaptıklarının belli olması. Hatta hiç dikkat çekmemesi. Zira bu nedenle gözlük Amerika'da daha piyasaya çıkmadan bir sürü yerde yasaklandı bile. Sony, bu sorunlarla karşılaşmamak için gözlüğü bir casusuluk aracı olarak değil eğlenceli bir cihaz olarak üretecek.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top