0
Bir Nexus 6 kullanıcısının testi hem tehlikeli hem de pahalı olabilecek nitelikte. Hangi telefonlar su altında şarj olabilir? Bu telefon oluyor. Nexus 6 kullanıcısı telefonunu küvetteki suda şarj ediyor. Bu konu özellikle su altında çalışan ve fotoğraf çeken telefonların popüler olduğu günümüzde önemli. Yeni nesil telefonlar su altında şarj olacak mı?

Aslına bakarsanız bu özellik pekte kullanışlı gibi görünmüyor. Herhangi bir işinize yaramaz. Telefon zaten su altında şarj edilmeye gerek duymaz. Öyle bir ortam oluşamaz. Ama işi güvenlik açısından düşündüğümüzde önemli bir durum söz konusu.

Örneğin şarj olurken telefonunuzun üzerine çay döktünüz. Bu hem telefonunuz hem de kendiniz için tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Ya da küvette telefonla oynarken elinizden düşürdünüz. Bazı durumlarda hayati tehlikeler bile ortaya çıkabilir.


Nexus 6 suyun altında sorunsuz şarj oldu. Bir kullanıcı telefonunu küvette şarj etti. Su geçirmez sertifikası olmayan telefonlarınızla denemeyin. Mümkünse özellikle şarj olurken telefonunuzu sıvılardan uzak tutun. Kısa devre yapar hatta patlar. Bu gibi senaryolar için suyun olmasına bile gerek yok. Videoyu izleyin.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top