0
Senelerdir oradan oaraya kaçan Pirate Bay bir yerden daha darbe aldı. İsveç polisi Pirate Bay'ın serverlarını basarak siteyi kapattı. Pirate Bay nedeniyle İsveçli diğer torrent siteleri de baskından nasibini aldı. Günün sonunda bir çok server dijital ekipman ele geçirildi ve serverlar kapatıldı.

Pirate Bay uzun zamandan beri iş yapabileceği, baskın yemeyeceği bir ülke arıyordu. Bir çok ülke konuşuldu. Hatta Kuzey Kore'ye bile taşınacakları söylendi ama nereye giderse gitsin işler iyi gitmiyor. O kadar ünlü bir torrent sitesi ki kimse onu kabul etmiyor. Pirate Bay telif haklarını ihlal ettiği için hiç bir ülkede iş yapamıyor.

Aslında yüzlerce torrent sitesi aynı suçla iş yapıyor ama bu kadar büyüdüğünüz zaman hedef haline geliyorsunuz. Bize göre Pirate Bay'ın daha fazla ısrar etmesine gerek yok. Uzaydan yayın yapmadıkları sürece sürekli kapanma riski taşıdıkları için artık pes etmeleri gerekiyor. Çok büyük arşivleri olduğu için ise başka bir isimde dahi açılsa yine hedef haline gelecektir.

Siz torrent kullanıyor musunuz?

Pirate Bay'ın sonu geldi, uzatmaya gerek yok

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top