0
Apple geçtiğimiz günlerde çok önemli bir güncelleştirme yayınladı. OS X için yayınlanan bu güncelleştirme uzun zamandan sonra yayınlanan ilk otomatik güncelleştirme olmasıyla da önem arz ediyor. Asıl önemli olan onun otomatik yapılmasına karar verilecek kadar tehlikeli olması.

Apple bütün kullanıcılarına NTP ağ protokolünde keşfedilen bir açıktan bahsederek sistemlerinin etkilenmemesi için bir güncelleme yapılacağını duyurdu. Elbette bu uyarıyı herkesi aynı anda göremeyecek görenlerin belki çoğu önemsemeyecek. Tehlikenin büyüklüğüne bakarsak Apple güncellemenin yapılmamasını göze alamamış. Uzun zamandır kullanılmayan otomatik güncelleştirme kullanılmış. Kimsenin haberi olmadan OS X için Apple güncellemeyi gerçekleştirdi.

Gelen haberlere göre Apple'ın bundan sonra sistemleri üzerinde gerçekleştireceği önemli güncelleştirmeleri izin almaksızın otomatik yapacağı söyleniyor. Bir ağ erişim protokolü olan NTP'nin açığı ise hackera uzaktan erişim yetkisi veriyor ve bilgisayarda istediği zararlıyı çalıştırmasına olanak tanıyor.

Son zamanlarda yaşanan hackleme olaylarından sonra bu şekilde hızlı önlemler alınması ve insanların artık daha bilinçli davranması olumlu gelişmeler.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top