0
Moto G'nin Hindistan modelinde Android Lollipop güncellemesi gönderildi. Güncellemenin yakın zaman içinde dünyadaki diğer modellere de gönderilmesi bekleniyor. İlk önce Hindistan'ın güncellemeyi almasının nedeni elbette kalabalık olması. Ülkemize de Avrupa ile birlikte gelecektir. Bu da çok uzun sürmeyecektir.

Moto G Android L güncellemesinde ne gibi yenilikler var? Elbette diğer bütün telefonlarda olduğu gibi Android L'nin kendi asıl özelliği olan materyal tasarım en önemli değişikliklerden. Bütün görünüm baştan yazılıyor ve ikonlar sadeleşiyor.

Yeni bildirim sitilinin yanında ayarlar menüsününde baştan tasarlandığı görülüyor. Bununla ilgili tasarruf konusunda da önemli yenilikler bulunuyor. Pil verimini arttırmak için arka planda çalışan uygulamalarda iyileştirmeler yapılmış bunun yanında pil tasarruf modunun daha etkin şekilde sisteme eklendiği görülüyor. Ayrıca ART özelliğini bu güncelleme ile birlikte daha etkin görüyoruz.

Güncellemenin ne zaman ülkemize geleceği bilinmiyor ama Moto G sahipleri yakın zamanda güncellemeyi alacaklar. Şunu hatırlatmak lazım ki bir çok şirket Moto G ayarındaki telefonlarına Android L güncellemesini vermiyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top