0
Amerikalı bir şirketin raporuna göre şu sıralar dünyada popüler olan hackleme işlemini yapanlardan birisi de İranlı resmi hackerlar. Resmi deniyor çünkü devlet adına çalışıyorlar. Raporda yer alan bilgilere göre İran Stuxnet'in intikamını almak için bu işleri yapıyor.

Stuxnet İran'ın nükleer çalışmalarını sekteye uğratmak ve bilgi çalmak için geliştirilmiş bir virüs olarak biliniyor. İran hem bu tür saldırılara hazırlıklı olmak hem de diğer dünya devletlerine sanal ortamda saldırarak herhangi bir sorumluluk almamak için hacker yetiştiriyor.

Haberi ilginç yapan veriler ise saldırıya uğrayan ülkelerden birinin de Türkiye olduğu. İranlı hackerlar Türkiye'den de veriler çalmış. Çalınan verilerin arasında devlet sırlarının olduğu da iddia ediliyor. Gerçi Amerikalı bir şirket bunu nereden bilebilir. Bu haberler devletleri birbirine düşürmek ve düşmanının düşmanını arttırmak için önemli bir çaba gibi görünüyor.

Hackerları İranlı şeklinde adlandırmalarının ise bir nedeni var o da Iplerin İranı göstermesi. Devletlerden sırlarını çalabilecek bir insanın yerini bu kadar belli etmesi pekte zekice sayılmaz değil mi? Açıklayan şirketin Amerikalı olduğu düşünülünce bunun sadece bir iftira olabileceği de akıllara geliyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top