0
Sony'de son zamanlarda işler iyice karıştı. Sunucuları hacklenen Sony birde filmi izleyenlerin hayatlarını tehlikeye attıkları yönünde gelen haberler üzerine kendini baskı altında hissetti. Bu gelişmeler Sony'nin filmi vizyondan kaldırmasına neden oldu. Ama Sony filmi göstermek için başka çareler düşünüyor.

Sony'nin ortaya attığı fikre göre film internette ücretsiz yayınlanacak. Ama bunun önünde de bir engel görünüyor. Zira zaten sunucuları hacklenmiş olan Sony filmi yayınladığı sunucuyu nasıl koruyacak. O film asla gösterilmeyebilir.

Bu durum bir torrent devini harakete geçirdi ve hacklerların hackleyemeyeceği bir sistemde filmi yayınlayın, torrent kullanın dedi. Bildiğiniz gibi torrentin p2p dosya paylaşım sistemi bilgisayardan bilgisayara dosya gönderilmesi ile gerçekleşiyor. Yani filmi indirmek için dünyanın herhangi bir yerindeki başka bir filmi indiren bilgisyardan dosya çekebiliyorsunuz. Hacklerın bu kadar çok olan sunucuya yapabileceği fazla Bir şey yok.

Sony bu teklifi kabul edecek mi bilmiyoruz ama kabul ederse film gerçekten ücretsiz olarak izlenebilir ama burada asıl dikkat edilmesi gereken husus, bir film yapım şirketinin filmini torrent paylaşımı yapması şuan yapımcıların nefretle baktıkları torrent sistemine destek veriyor gibi görülebilir. Eminiz ki Bittorrentin de amacı bu yönde. Bakalım nasıl bir gelişme yaşanacak.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top