0
Anayasa Mahkemesinin “TİB kamu güvenliğini sağlamak konusunda yetkili değil” diyerek, TİB başkanına verilen 4 saat içinde internet sitelerine erişimi engelleme kararını alma yetkisini veren kanunu iptal etmişti. O durum tekrar yasalaşmaya çalışacak. Bakan Lütfi Elvan konuyla ilgili açıklama yaptı. “Anayasa mahkemesi TİB'in yetkili olmadığını söyleyerek çok doğru bir karar verdi. Bu nedenle kararı ilgili bakan veya başbakan verecek” dedi.

Ses kayıtları olaylarından sonra hükümetin internet sitelerine erişimi hızlı bir şekilde engelleme isteği Anayasa Mahkemesinden döndü. Yine ilgili kişiler bu sıkıntıyı kelime oyunu yaparak çözmeye çalışıyor. Avukatlar ise tasarıda yapılacak değişikliklerin önemli olmadığını yine iptal edileceğini düşünüyor.

Eğer kanunlaşırsa durum şu şekilde olacak. İlgili bakan veya başbakan istediği zaman istediği siteye erişimi engelleyebilecek. Bu son derece kanuni olacak. Youtube'ta beğenmediği bir video gördükleri zaman anında internet servis sağlayıcılara bir uyarı gönderilecek. Hepsinin Youtube'a erişimi engellemesi istenecek. Karara uymayanlara 500 bin Lita para cezası verilecek. İlgili yetkili engelleme kararını hemen verebilecek ama karar 24 saat içinde mahkemeye gidecek ve 48 saat içinde mahkemeden karar çıkacak. Karara göre engelleme devam edecek ya da kaldırılacak.

Gerçekten kendinizi baskı altında hissetmiyor musunuz?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top