0
Facebook uzun süredir büyümesi yavaşlayan dev bir sosyal ağ. İnsanlar yavaş yavaş terkediyor. Gençler Facebook'tan uzaklaşıyor. Facebook insanların ilgisini çekmek için yeni teknolojiler denerken Facebook'u daha iyi bir ortam haline getiriyor. Son bilinen yenilik ise sarhoş fotoğraflarının engellenecek olması.

Geliştiricilerin üzerinde çalıştığı bir yapay zeka Facebook'a yüklediğiniz fotoğrafları daha detaylı şekilde tarayacak. Size sarhoş olduğunuz bir fotoğrafı yüklerken “bu fotoğrağı patronun ya da annen görebilir, emin misin?” şeklinde soracak. En önemlisi ileride sizin kontrolünüz dışında yüklenen bu tür fotoğraflara da engel olabilecek.

Yapılan açıklamalarla birlikte Facebook'ta ileride sahip olacağımız teknolojilerden birisi ise durum güncellemlerine yapılan otomatik öneriler. Bir durum güncellemesi paylaşırken Facebook yazınızı tarayacak ve en uygun etiketleri size önererek en geniş kitleye ulaşmanızı sağlayacak.

Bununla birlikte gelecek yeni güncellemelerle Facebook insanların birbirleriyle iyi ilişkiler kurmasını sağlayacak. Facebook yöneticilerinden LeCun'un yaptığı açıklamaya göre Facebook ileriki zamanlarda arkadaşlar arasında etkileşime aracılık edecek.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top