0
Uzun zamandan beri sosyal ağlarla ilgili en çok konuşulan durum Facebook'un durumu ve
diğerlerinin gelişimi. Facebook'un gençler tarafından çok fazla kullanılmadığı bir çok araştırmada ortaya çıktı. Son verilere göre ise başka bir sosyal ağ çok hızlı gelişmeye başladı. Son 6 ayda Facebook %2 büyüme kaydederken Tumblr %120 gelişme kaydederek en hızlı gelişen sosyal ağ oluyor.

Veriler gençlerin Facebook'u terk etmeleriyle açıklanabilir. Tumblr'da gençlerin ilgi alanlarına giren aktif bir sosyal ağ ve blog sistemi oluyor. En çok gelişen diğer sosyal ağlardan biri de Pinterest. %57 önemli bir yerde duruyor. Yeni sosyal ağlar gelişirken Facebook'un gelişimini neredesye durdurması artık sonunun geldiğine mi işaret ediyor? Facebook büyümeye devam edecek mi?

Facebook'u terk eden gençlerin neden Facebook'u terk ettiklerine baktığınız zaman en önemli nedenlerinden birisi ailelerinin de artık Facebook kullanması. Kendine özel bir alan isteyen gençler paylaşımlarını aileden birisinin görmesine pek sıcak bakmıyor. Peki Facebook'tan ayrılan gençler neden Tumblr'a gidiyor? Bildiğiniz gibi Yahoo Tumblr'ın sahibi ve sistemi geliştirmeye devam ediyor. Özellikle kişiselleştirilebilir seçeneklerinin fazla olması Tumblr'ı çekici kılıyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top