0
Bir çok kişi ve şirket telefonun donanım kalitesini belirlemek için Antutu benchmark denilen uygulamayı kullanıyor. Bu uygulamadan kısaca bahsedelim ve sonra bu uygulamadan en iyi sonucu alan yani en iyi donanıma sahip 3 telefonu sizlerle paylaşalım.

Antutu uygulaması telefonunuzu belli kriterlere göre değerlendiriyor. Telefonunuza değerlendirme aşamasında en ağır yükleri yükleyen uygulama bu yükteki performansını ölçüyor. Örneğin grafik işlemciyi test etmek için sırası geldiği zaman gelişmiş ve her telefonun kaldıramayacağı bir animasyon gösteriliyor. Grafik işlemcinin nasıl tepki verdiği tespit ediliyor ve bu işlem diğer bütün donanımlar için yapılıyor. Sonuç olarak ortaya bir puan çıkıyor. Yüksek puan daha iyi donanım demektir. İşte bu testlerden başarıyla çıkan ve en yüksek puanı alan 3 telefon sırasıyla şu şekilde;

  1. MEIZU MX4
  2. SAMSUNG GALAXY NOTE 4
  3. SAMSUNG GALAXY ALPHA

Bu sonuçlar Antutu'nun kendisi tarafından yayınlandı. İlk 3'te iki tane Samsung var. Kaliteleri tartışılmaz ama tartışma yaratmak için değil söylentileri dillendirmek için yazıyoruz, zamanında bazı telefon üreticilerinin daha yüksek puan çıkarmaları için Antutu'ya teşvik primi verdikleri söylenmişti. Duyurulur!


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top