0
Sonunda beklediğimiz gün geldi çattı. Çinli dev telefon üreticisi ülkemizde satış ofisi açma çalışmalarına başladı. Bu demek oluyor ki Xiaomi cihazlarını ülkemizden garanti desteğiyle alabileceğiz. Bir çok telefon kullanıcısı bu haberi dört gözle bekliyordu.

Bir çok kişinin Xiaomi telefonlarını beklemesinin bir kaç nedeni var. En önemli nedeni telefonların ucuz olması. Ucuz ama yüksek performanslı telefonları satın almak isteyenler bu güne kadar büyük riske girip Çin'den telefon alıyorlardı. Çinden alınan telefonlar bildiğiniz gibi garanti kapsamında olmuyor. Ya da gümrükte önemli sıkıntılar çıkıyor. Bu nedenle insanlar şirketin ülkemizde satışa başlamasını dört gözle bekliyordu.

Xiaomi uzun zamandır dış pazara açıklamaya çalışan bir şirketti. İlk önce Hindistana açılan şirket şimdi ülkemizde faliyet sürdürecek. Elbette fiyatlar Çindekinden farklı olacak. Çünkü ülkemizde satılan cihazlara bir de vergi ekleniyor. Örneğin şu sıralar Çin'den alacağını bir Xiaomi Mi3 cihaza 125 ile 200 dolar arası ücret ödersiniz. Bu ülkemizde satıldığında 600-700 Liraya gelecektir. Yine de ucuz ve yüksek perfromanslı bir cihaz arayanların en önemli alternatifi olacak.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top