0
Windows 10 harika bir işletim sistemi olacağını şimdiden hissettirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Microsoft tarafından duyurulan mkv desteğinden sonra şimdide ses dosyaları için “flac” codec'in Windows 10'da herhangi bir araca ihtiyaç duymadan bulunacağı haberi veriliyor.

Flac nedir diyenler için biraz açalım. Ses dosyaları sıkışırken biraz seste bozulma oluyor. Çok fazla sıkıştırılan ses dosyaları mp3ler bunlara örnek. Dosya boyutu küçük ve ses orjinalden biraz farklı oluyor. Flac %50 oranında sıkıştırma ile daha büyük boyutta dosyalar olarak karşımıza çıksa da ses kalitesinden kesinlikle ödün verilmiyor.

Windows Flac oynatabilen bir işletim sistemi olarak çıkacak. Bu haberin en güzel yanı ise bu gelişmelerin 2015'in ilk çeyreğine kadar devam edecek olması. İlk önce mkv sonra flac uzantılarının işletim sisteminde herhangi bir araca gerek duymadan oynatılabiliyor olması, daha bir çok uzantının da oynatılabilecek olması anlamına geliyor.

Windows 10 işletim sistemi bu son haberle seste, müzikte kaliteye önem veren insanlara gönderme yapıyor. Ne kadar kaliteli ve daha fazla işe yarayan bir işletim sistemi olduğu şimdiden belli oluyor. Microsoft, Windows 8 ile aldığı yarayı Windows 10 ile kapatacak gibi görünüyor..


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top