0
İnsanların aklında gizliliğimiz kalmadı şeklinde düşüncelere neden olan bu haber sizleri de ilgilendiriyor. Bütün Twitter kullanıcıları bilsinler ki bundan sonra geçmişte yazdığınız bütün Tweetler bulunabilir olacak. Arama da görünecek olan bu Twitler size sıkıntı çıkartabilir.

Önceki uygulama şu şekildeydi, Twitter sadece 30 güne kadar olan içeriği arama sonuçlarına yansıtıyordu. Bu artık değişecek. Bundan sonra en eski Tweetler bile arama sonuçlarında çıkabilecek. Daha önceden, şimdi pişman olacağınız şeyler yazdıysanız önlem almanın tam zamanı.

Bu haberle ilgili en çok merak ettiğiniz şey de bunu nasıl engellerim, eski tweetlerimi nasıl görünmez yaparım oluyordur eminiz. Bunun için bir kaç yöntem mevcut ama pek kullanacağınızı düşünmüyoruz. Hesabınızı kapatarak herşeyin silinmesini sağlayabilirsiniz. Hesabınızı yeniden açtığınızda ki bu 30 gün sürüyor, tweetlerinizden eser kalmamış olacak.

Hesap açmayıp başka bir maille yeninden Twitter'a merhaba diyebilirsiniz. Bu iki durumda elbette hesabınızdaki bütün verileri siliyor. Takipçileriniz de dahil. O nedenle pek kullanılmayan bir yöntem.

Twitter'da ilk Tweeti bularak silme yöntemi de mevcut. Bu şekilde baştan sona sevmediğiniz Tweetleri bulabilirsiniz. Ama şu sıkıntı var arada silmek istemediğiniz olursa bu yöntem de tıkanıyor. Son olarak tekrar hatırlatalım ki, artık bütün Tweetler arama sonuçlarında görünecek. Eskiden yazdığınız ve şuan kimsenin görmesini istemediğiniz herhangi paylaşımınız varsa bulup silmek için hala geç değil.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top