0
Redhack uzun süreli sessizliğini insanları mutlu eden bir eylemle bozdu. Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin hesabına girmeyi başarak Redhack, Soma 'nın elektrik borcunu sildi. Gerçi bu ödemeyecekleri anlamına gelmiyor ama yine de ne için çalıştıklarını göstermeye çalıştılar ve mesajlarını verdiler.

Konuyla ilgili bir video da yayınlayan grup videoda borcun nasıl silindiğini gösteriyor. Şunu belirtmek lazım ki işin hack kısmıyla ilgili bir görüntü yok. Zira bu hesaba zorla giriş değil, içerden birinin şifreleri elde etmesiyle de olabilir.

Grup sisteme giriş yaparak Manisa'da Soma'yı buluyor. Toplamda 1.5 milyon TL elektrik borcunun fatırasını siliyor. Herhangi bir başka eylem yapılmıyor. Şunu belirtelim ki fatura geri çıkartılır, hatta muhtemelen yedekten geri alınır veya sildiği yerden geri yüklenir. Ayrıca ilgili kısımda yüzlerce insanın ölümüne neden olan insanların da borcu bulunmakta. Eğer eylem gerçekten işe yarıyorsa, yani fatura silinmişse, onların, madenlerin de faturası silinmiş olacaktır.

Grup eylemle ilgili bir de Twitter üzerinden mesaj verdi, “Eylemi Yırca köylülerine, Validebağ’da direnenlere, bu hayatta paradan, mevkiden değerli şeyler olduğunu bilenlere adıyoruz” şeklinde açıklama yapan grup insanların sevgisini nasıl kazanacağını gerçekten biliyor. Farklı bir yönden insanları savundukları için bir çok insan onlara ilgi duyuyor. Biz de ilgiyle eylemlerini takip ediyoruz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top