0
GSM Insider'dan verilen bilgilere göre Çin'de Nokia adına telefon geliştirildiği söyleniyor. Nokia'nın eski cihazlarından biri olan N9'u üreten şirketin şu sıralar gelişmiş bir Androidli Nokia telefon ürettiği söyleniyor. Bildiğiniz gibi Lumia ismi Microsoft tarafından satın alınmıştı. Microsoft isimle birlikte Nokia'nın telefon kısmını da kendine bağlamıştı. Nokia'nın ise ülkesinde farklı bir alanda hizmet vereceği söyleniyordu. Bu haberler gerçek olmayabilir.

İnternette dolaşan haberlere göre Nokia gelişmiş bir Android cihaz üzerinde çalışıyor. Akıllı telefon denilince Nokia'yı hep Windows Phone ile gördük ama yeni telefonun Androidli olacağı söyleniyor. Nokia'nın X serisinin kendi Android işletim sistemine sahip ama söylentilere konu olan cihaz bildiğimiz Android işletim sistemine sahip olacak.

Nokia'nın X serisi Microsoft tarafından iptal edildi. Onun yerine Microsoft Windows Phonelu Lumiaları geliştirmeye devam ediyor ama Windows Phone'un pek popüler olduğu söylenemez. Ne kadar ısrar edilse de Microsoft Windows Phone'u piyasaya tutundurabilecek gibi görülmüyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top