0
Blogumuzda bu güne kadar sizlere bilgi vermek için bu tür haberler sürekli yaptık. Yaptığımız haberlerde büyük bankaların bile siber saldırılar karşısında ne kadar aciz kaldıklarına, internet ortamında hiç bir şeyin güvenli şekilde saklanamayacağına vurgu yaptık. Bu haberle bu yaptığımız vurguya bir yenisini daha ilave ediyoruz. HSBC Türkiye kart sahiplerinin bilgileri çalındı. Çalınan bilgiler toplamda 2.7 milyon kişiye ait. Verilen bilgide müşterilerin herhangi bir maddi kayba uğramadığı ve uğramayacağı söyleniyor.

HSBC'den yapılan açıklamaya göre 2,7 milyon müşterinin kart numaraları, hesap numaraları, isimleri ve son kullanma tarihlerine erişildi. Bankaya göre bu bilgiler herhangi bir finansal kayba neden olacak şekilde kullanılamaz. Banka yaptığı açıklamada müşterilerin kartlarını kullanmaya devam edebileceklerini söylüyor.

Yapılan açıklamada saldırının farkedilir farkedilmez hemen durdurulduğu söyleniyor. Peki saldırı ne zaman farkedildi? Farkedilene kadar hangi bilgilere ulaşıldı? Banka ekstra güvenlik önlemleri alındığı açıklamasını yaptı. Peki bu güvenlik önlemleri olay olmadan niye alınmadı? Daha öncesinde bir sürü örneği gerçekleşmiş olan bu olaya neden önlem alınmamıştı? En önemli soru ise alınan önlemler yeterli mi? Bu kısımda iş diğer bankalara düşüyor. Karşılarında bu şekilde bir örnek varken şu an boş durmamaları gerekiyor.

Dünyaca ünlü bankaların dünya çapında serverları ele geçirilip her türlü bilgi çalınıyor. Daha önce konuyla ilgili saldırılarda maddi kayba uğrayan bir sürü müşteri bulunuyor. Ama saldırıları önlemenin herhangi bir yolu yok. Güvenlik sistemleri ne kadar güçlü olursa olsun daha güçlü bir saldırı ile geçilebiliyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top