0
Galaxy S5, Samsung'un beklentilerini arttıran bir telefon olarak piyasaya çıktı. Satış rakamları akıllarda bu beklentilere göre şekillenmişti. Peki Galaxy S5 ne kadar sattı? Bununla ilgili bazı gazatelerin haberleri ortaya çıktı ama Samsung tarafından resmi bir açıklama gelmedi. Araştırmalar gösteriyor ki Galaxy S5 beklenenden az satmış durumda.

WSJ'nin haberine göre Galaxy S5 Samsung'un beklediği kadar satmadı. Aynı süre zarfında Galaxy S4'ten 4 milyon daha az satan telefon Samsung'u mutlu etmedi. Samsung'tan iddialara henüz bir yanıt gelmedi. Biz neden böyle olduğunu Galaxy S5'in neden eski model kadar popüler olmadığı basit bir şekilde açıklamaya çalışalım.

Galaxy S5 yazılımsal olarak, donanımsal olarak kullanıcılara beklediği özellikleri sundu ama tasarım açısından sınıfta kaldı. Kullanıcılar daha sağlam bir kasaya ve daha gösterişli bir telefona ihtiyaç duyuyorlar. Samsung S serisinde buna önem vermedi. Galaxy S4'te kullanıcıların yorumlarını görmezden gelen Samsung, Galaxy S5'te de bunu yapınca tepki gördü. Hatta tepkiler sonucunda tasarımla ilgili yöneticiler sıkıntıya girdi. Satışlar düşük olduğu için de Samsung yeni bir cihaz, tasarımı güçlü bir cihaz, metal bir kasa çıkardı. Galaxy Alpha ilgi gördü.

Galaxy S5 satmadı ama Samsung'un bu yaşananlardan ders aldığı kesin. Bundan sonra aynı hataları yapmayacaktır. Siz de telefon alırken daha dikkatli olmalısınız.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top