0
Samsung'un en değişik ve yenilikçi cihazlarından biri olan Galaxy Note Edge'yi almayı düşünenler, bir kez daha düşünsün. Burada sizi vazgeçirmeye çalışacak bir kaç sorundan bahsedeceğiz. Galaxy Note Edge yakın zaman içinde Avrupa'da satışa sunulacak. Ve belki de biz Avrupa'dan alacağız belki ülkemize gelmesini bekleyeceğiz. Yandan kavisli bir ekrana sahip olan cihaz, ilginç bir görünüme sahip ve görünümüyle çok ilgi çekiyor. Peki bu yan ekran gerçekten de işlevsel mi?

Note Edge'nin bir ana ekranı bir de yan ekranı mevcut. Yan ekran tam da parmaklarınızın erişebileceği bir vildirim alanı tarzında olmuş. Görünüş olarak harika bir tarzı olan telefon bu kısımda uygulama kısayollarının yanında bir de bildirimlerinizi gösterecek. Peki uygulama geliştiriciler sırf bu telefon için uygulamalarını düzenleyecekler mi?

Samsung sırf bu telefon için bir kaynak kod yayınladı. Uygulama geliştiriciler bu kodla birlikte uygulamaları bu telefon için uyarlayabiliyor ama bu duruma kaç geliştirici önem verecek. Önem verenler, ne kadar süre uygulamalarını bu telefon için güncel tutacak.

Note Edge tamamen uygulama geliştiricilerin elinde kalmış durumda. Zira ekran farklı olduğundan uygulamalar yan ekrana uymuyor. Uyması için düzenlenmesi gerekiyor. Kaç geliştirici bununla uğraşacak? Önemli bir diğer soru bu tip ekranlı telefonlar Samsung tarafından üretilmeye devam edecek mi? Samsung kendi uygulamalarıyla bu telefona ne kadar destek verecek?

Telefonun görünümüne kimse Bir şey diyemez ama iki farklı işlevde ekrana sahip olmasından uygulama uyumsuzluğu yaşayacağı kesin. Bildirim, kısa yol gibi özellikleri olan uygulamaların kesinlikle Edge sürümünün çıkarılması gerekiyor. Örneğin bunlara bütün Launcherlar dahil. Bu nedenle Note Edge alacak olanlar iki kere düşünmeli.

Galaxy Note Edge almadan önce iki kere düşünün

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top