0
Uzun zamandan beri belli insanlar tarafından gündeme getirilmeye çalışılan ama kimsenin umursamadığı Facebok kullanıcı sözleşmesi basit bir dile çevrilince olanlar oldu. İnsanlar sözleşmede ne yazdığını anlamaya başlayınca sesler yükselmeye başladı.

Facebook kullanıcıları kayıt olurken bir sözleşme imzalıyor. Kayıt olduğunuz anda sözleşmeyi kabul etmiş sayılıyorsunuz. Kimsenin sözleşmeyi okuduğu yok. Okusa da anlamayacağını bildiği için bir çok insan bu konuyu es geçiyor. Zira hukuk dilinde yazıldığından işin uzmanı olmadığınız sürece binlerce cümle arasında kaybolup gidiyorsunuz. Bu okumadan geçtiğimiz sözleşmenin içinde ne yazıyor biliyor musunuz?

Son zamanlarda internet ortamında tartışma konusu olan Facebook kullanıcı sözleşmesi insanları korkuttu. Basit bir dille açıklanan sözleşme insanların tepkisine sunulacak. Facebook insanlardan geri bildirim alacak. İşte tartışma yaratan bir madde;

"İsminizi, resminizi, yarattığınız içerikleri ve sitemizde bulunan tüm bilgilerinizi bize verdiğinizi ve bu bilgileri ticari, sponsorlu içeriklerde kullanmamıza izin verdiğinizi kabul edersiniz. Böylece örneğin, ticari bir kurum veya uygulama, sizin isminizi, fotoğrafınızı veya özel bilgilerinizi sizden izin almaksızın kendi ürünleri üzerinde kullanmak için bize ödemede bulunabilir."

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top