0
Bildiğiniz gibi Facebook ve genel olarak sosyal ağlar şirketlerin kara listesinde yer alıyor. Zira iş esnasında sosyal medya ile ilgilenilmemesi için şirketler Facebook'a girilmesini ya teknik olarak ya da baskı ile çalışanlarına yasaklıyor. Bundan en çok zarar gören tarafta Facebook oluyor. Kullanım oranları düştüğü gibi gelirde de düşüş yaşanıyor.

Facebook bunun çözümünü buldu. Yeni servisi olan Facebook At Work ile çalışanları kendine çekmeyi planlıyor. Çalışanları değil bütün şirket kendine bağlamayı planlayan Facebook projenin üzerinde son bir yıldır çalışıyormuş.

Facebook At Work içinde yer alacak araçlarla grup çalışmaları yapılabilecek. Bu konuda bilgi verilmese de belki iş ilanları, iş görüşmeleri, eğitimler bile düzenlenebilecek. Facebook için muazzam bir gelir modeli daha oluşmuş durumda.

İşin teknik detayları ise şu şekilde; insanlar Facebook'tan bağımsız şekilde buraya kayıt olacak. Kendi profesyonel profillerini oluşturabilecek. Son zamanlarda şirketlerin çalışanlarını seçerken sosyal profillerine baktıklarını biliyoruz. Facebook at Work bunu daha da geliştirecek gibi görünüyor.

Facebook'tan yeni servis, Facebook at Work

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top