0
Google bir sene sonra NPAPI eklentilerine son verecek. Bunu istemesinin sebebi ise kendisinin geliştirdiği PPAPI'nin kullanılmasını istemesi. Bu değişikliği yapmasını istemesinin iki sebebi var. İlki kendisine bağlı eklenti ve geliştiriciler istemesi, ikincisi çok fazla kontrol edemediği tarayıcının eklenti kısmında güvenlik düzeyini arttırmak istemesi.

Google yakın zaman önce Chrome eklentilerinin herhangi bir yerden tarayıcıya yüklenmesini engellemişti. O gelişmeden sonra sadece Chrome Web Mağazasından eklenti yüklenebilir oldu. Bu kontrol ve güvenlik kısmını güçlendirdi ama hackerlara asla yeterli gelmez. Google işi daha da sıkı tutmak ve kendi geliştirdiği, kendine bağlı olan PPAPI'nin kullanılarak uzantı eklenmesini istiyor.

Google geliştiricilere uyarıyı yaptı ve uzantıların şimdiden düzenlenmesini istiyor. Zira bir sene içinde NPAPI desteği kesildiğinde uzantılar, eklentiler artık Chrome üzerinde çalışmayacak. Dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı olduğu için bu önemli. Sizde bir Chrome kullanıcıysanız yaşanacak bir geçiş dönemi için hazırlıklı olun çünkü eklenti ve uzantılarınızda API kaynaklı bağlantı sorunları çıkabilir.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top