0
Android'in umduğunu pek bulamadığı sürümü KitKat gibi görünüyor. Google yakın zaman önce bunun için önemli önlemler aldı, faydasını da gördü ama yeterli olmadığı görülüyor. Zira KitKat'ın kullanım oranları hala çok düşük. Bunun en büyük nedeni Android işletim sistemini herkesin kafasına göre kullanabilmesi. Zira bir çok ucuz telefon eski sürümde kalıyor. Üreticiler güncelleme için detsek vermeyince sürüm yükselmiyor. Bu nedenle yeni sürümler için daha çok yeni cihazların satılması bekleniyor. Bu da işin yavaş ilerlemesine neden oluyor.

KitKat için aynı durum söz konusu olmuştu. Google yaptığı bir açıklamada üreticilerin telefonlarını ya KitKata güncellemeleri gerektiğini ya da Google Play desteğinden mahrum kalacaklarını söyledi. Elbette bu üreticileri telaşa düşürdü. Bir çok yeni telefon KitKat sürümüyle piyasaya çıksa da eski sürümler hala çok popüler.

  1. Jellybean: %50,9
  2. Kitkat: %30,2
  3. Gingerbread: %9,8
  4. ICS: %8,5
  5. Froyo: %0,6
Sıralama tam olarak bu şekilde. Google'ın savurduğu tehditler kitkat sürümünün hızla yükselmesine katkı sağladı ama Android Lollipop'un popüler olduğu şu günlerde KitKat'ın seviyesi yine oldukça düşük sayılır. Bu tablo bir süre daha bu şekilde devam edecektir. Android L listeye eklendiğinde çıkan yeni telefonlar kullanım oranlarını arttıracak. Ama Jbean hala lider olmaya devam edecek.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top