0
Android Lollipop'un tanıtılmasından sonra Google'ın bütün Android uygulamalarının bu sürümle aynı görünüme sahip olacağından emin olabilirsiniz. Bunu ilk yaşayan Gmail uygulaması oldu. Gmail'e gelen güncelleme ile Material Design görünümü kazanan uygulama Google'ın yeni uygulaması inbox'a benzedi.

Gmail'ê gelen güncelleme ile dikkat çeken en önemli özelliklerden birisi başka e-posta servislerinden de yararlanabilecek olmanız. Yani gmail uygulamasına sadece Google hesabı eklemeyeceksiniz. Başka bir e-posta servisi kullanıyorsanız birden fazla hesap ekleyebilir ve hepsinden gelen postaları okuyabilirsiniz. Bu Android platformunda var olan bir çok e-posta okuyucu uygulama ile benzer özellikler gösteriyor. Neredeyse bütün cihazlarda varsayılan olarak gelen gmail uygulamasının bu özelliğinden sonra başka bir e-posta okuyucuya ihtiyaç duymayacaksınız.

Bilinen bir diğer yenilik ise cevapla/yaz butonu. Bu buton sayesinde gmail daha işlevsel ve hızlı bir hal alıyor. Okuduğunuz bir maile anında cevap vermek için bu butonu kullanabilirsiniz. Ya da yeni bir mail göndermek bu yeni buton sayesinde artık çok kolay.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top