0
Android'in 5.0 sürümü daha yeni yayınlandı ama bir sonraki güncelleme ile ilgili Google'dan bir sızıntı gerçekleşti. Androidle iglili bir konferansta tanıtım yaparlarken bir kaç kod gösteren Romain ve Chet Devoxx geliştirici fuarında Android 5ç1'in kodlarının görünmesini sağladı. Bilerek mi bilmeden mi yapıldı emin değiliz ama Android'in yeni sürümü şimdiden hazırlanıyor.

Söylenenlere göre Google Android L ile ilgili şikayetlere hemen çözüm bulacak ama kullanan çok fazla insan daha yok. Çünkü güncelleme daha yeni geldi. Diğer telefonların güncellemeyi alması ise biraz aha uzayacak gibi görünüyor. Peki bu gücelleme geri bildirim olmadan neyi amaçlıyor.

Android 5.1 sürümünün kodlar arasında görünmesi güncellemenin hemen geleceği anlamına gelmiyor. Bizce Google kendi testlerinde bilinen hataları bu sürümle giderecek ve Android 5.1 sürümünü geliştirmeye devam edecek. Daha sonra kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre Android 5.1 sürümüne şekil vererek güncellemeyi sağlıklı bir şekilde yayınlayacak.

Konferans sırasında Nexus 5'in kodlarından örnekler veriliyordu. O sırada kodlar arasında Android Lollipop MR1(5.1) şeklinde bir cümle görüldü. Herkes tabi ki heyecanlandı. Zira bu kadar erken kimse yeni bir sürüm beklemiyordu. Yakın zaman içinde yeni sürümün neler getireceği ile ilgili detayları alırız.

Android 5.1 sürümü yolda...

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top