0
Windows 8'in yarattığı kaos ortamından sonra Microsoft durumu toparlamak için tarihinde en kısa sürede bir işletim sistemi ortaya çıkardı. Windows 8.1'den sonra Windows 10 hiç beklemeden geldi. Satışların inanılmaz düşmesi ve olumsuz eleştiriler Microsoft'u harakete geçirdi.

Herkes ona uzun zamandır Windows 9 dedi ama Microsoft ilginç bir yol seçerek yeni işletim sistemine Windows 10 ismini verdi. Neden 9 atladı şimilik bilmiyoruz. Belki de sadece ilgi çekmek içindir ya da ileri teknolojiye sıçrama manasına bir göndermedir.

Windows 10 ile ilgili en çok konuşulan durumlardan birisi bedava olup olmayacağı. Dedikodular, Windows 8 sahiplerine bir özür niteliğinde işletim sisteminin bedava verileceği yönünde. Ama sadece indirim de söz konusu olabilir.

Windows 10'un fiyatıyla ilgili herhangi bir bilgi yok. Zaten daha çok erken. Çıkış tarihi de bilinmiyor ama bu sene çıkmayacağı kesin. Çıkış tarihi muhtemelen 2015'in baharına denk gelecektir. Yine de Microsoft daha hızlı çalışarak yeni yıla yeni işletim sistemiyle başlayabilir. Final sürümün yazı bulması bekleniyor.

Windows 8'i ucuz alabiliyorsanız alın. Çünkü bir üst sürüme geçmek ya bedava olacak ya da çok büyük indirimler yapılacak. Ama biraz bekleyip durumun kesinleşmesinin ardından Windows 8 almak mantıklı olabilir.

Yeni Windows tanıtıldı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top