0
Windows işletim sisteminin kişiselleştirilebilen seçeneklerinden en önemlisi masaüstünün istediğiniz gibi değiştirilebilmesi. Varsayılan olarak bir sürü tema ile gelen Windows işletim sistemleri elbette sürümden sürüme tema farklılığı gösteriyor. Bu yazıda Windows'unuza nasıl tema yüklersiniz ya da kensiniz nasıl tema yaparsınız bir göz atacağız.

Windows içinden temealar ulaşmak için; (Windows 7)
  1. Masaüstüne sağ tıklayın.
  2. Kişiselleştir seçeneğini tıklayın.
  3. Bu kısımda varsayılan olarak gelmiş temalar bulunuyor. Birini seçebilirsiniz.
Ya da Microsoft2un zengin tema havuzundan başka bir tane indirebilirsiniz. Girdiğiniz kişiselleştir sayfasında “Daha fazla çevrim içi tema al” kısmına tıklayın ya da buradan direk olarak temalara ulaşın.

Bu sayfanın en önemli özelliği kategorilere göre sizlere tema bulabilme özelliği sunuyor olması. Sol taraftaki kategorileri kullanarak hangi özellikte görsellerin bulunduğu bir tema istediğinizi belirtebilirsiniz.

Hiçbirini beğenmediniz mi? O halde kendi görsellerinizi kullanın ve kendi temanınızı oluşturmuş olun. Masaüstüne sağ tıklayıp kişiselleştir kısmına gittikten sonra açılan sayfada “Masaüstü Arka Planı” şeklinde bir kısım bulunuyor bu kısa tıklayın. Ekran kağıdı, duvar kağıdı, arka plan olarak kullanmak istediğiniz görselleri bir klasöre atın ve silinmeyecek bir yerde saklayın. Girdiğiniz kısımdan bu klasörü bularak bütün resimlerinizi seçin ve kaydedin.

Resimleri seçtikten sonra kişiselleştirme sayfasından pencere renginizi seslerinizi ve gerekirse ekran koruyucunuzu bile ayarlayabiliyor ve tam istediğiniz gibi bir tema oluşturabiliyorsunuz.

Windows'a farklı temealar bulun ya da yapın

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top