0
Bu yazıda telefonu gün içinde şarjı bitmeden nasıl daha uzun süre kullanırsınız ondan bahsedeceğiz. Vereceğimiz bilgilerin kesinlikle işe yarayacağından emin olabilirsiniz. Ama telefon özelliklerini biraz kısıtlayacak tavsiyeler. Yine de telefonun özellikli olmasından çok şarjına ihtiyaç duyduğunuz zaman bu tavsiyeleri uygulayabilirsiniz.

Wifi aramaları

Telefonun en çok şarjını yiyen özelliklerinden birisi wifidır. Hiç internete girmeseniz bile sadece bağlı olduğunda bile şarj yer. İnternete girmiyorsanız wifi'ı kapatın. Bununla beraber mobil ağlar konusunda da aynı öneriyi yapabiliriz. Bununla birlikte wifi olmayan yerlerde ağ arama özelliği açıksa telefon sürekli wifi arayacaktır. Bu da çok önemli şarj yiyen özelliklerinden birisi

Uygulama güncellemeleri

Akıllı telefon marketlerinde uygulamalar size otomatik güncellensin mi şeklinde bir soru sorar. Buna onay verirseniz uygulamalar size sormadan güncellenecektir. Elbette bu da şarj yiyen önemli bir durumdur.

GPS kapatın.

Bir çok insan zaten gps denen şeyi kullanmıyor. Sizi telefonunuzda da açık olmasına gerek yok. Navigasyon özelliğini kullandığınız zaman açmak yerinde olacaktır. Ya da sosyal ağlarda paylaşım yaparken ihtiyacınız olursa açarsınız.

Arka plan uygulamaları

Arka planda çalışan uygulamaları kısıtlayın. Arka planda çalışan uygulamalar, telefonun ekranı kapalı olsa bile arkada işlem yapıyor. Bu elbette şarj yiyor. Android telefonlarda olduğu gibi greenify tarzında uygulamalar kullanmanız gerekiyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top