0
Yakın zaman önce Google'ın uygulama geliştiricilere yaptığın uyarı neticesinde yeni ay ile birlikte uygulama geliştiriciler ücretsiz kategorisinde yer alan uygulamalarına uygulama içi satın alma tekliflerinde uygulanacak minimum ve maksimum fiyatları girdiler. Bundan sonra herhangi bir oyunu indirirken uygulama içinden yapacağınız bir satın alma teklifinde ne kadar ödeyeceğinizi bileceksiniz.

Bu uygulama ücretsiz oyun mantığını değiştirecek nitelikte. Son zamanlarda yapılan eleştiriler ve gelen şikayetler neitcesinde böyle bir karar almayı uygun gören Google ücretsiz diye Google Play Store'da yer alan uygulamaların uygulama içi satın alma teklifleriyle insanlardan para talep etmesini daha yasal hale getirmiş oldu. Yani herkes uygulama bilgilerinde yer alan fiyatlara bakarak isterse bu uygulamaya ne kadar para ödeyeceğiniz bilecek.

Ücretsiz uygulamalar, sınırlı kullanım sunuyor. Uygulamanın ya da oyunun bütün özelliklerini kullanmanız için para ödemeniz gerekiyor. Ya da bütün özelliklerden yararlanabiiyorsunuz ama daha fazla özellik mi istiyorsunuz, o halde para ödemeniz gerekiyor. Şimdi uygulamayı indirmeden önce en az ve en çok ne kadar ödersiniz hepsini görebiliyorsunuz.

Google Play'e yeni bir özellik eklendi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top