1
General Mobile Discovery, Samsung'un bazı cihazları (Ace) bazı giriş seviyesi cihazlarda yaşanan sinir bozucu yeterli depolama alanı yok uyarısına çözüm buluyoruz. Bir çok insanın 10Gb depolama alanı olmasına rağmen 10Mb apk indirememesi gerçekten şaşırtıcı. Peki bu neden oluyor nasıl çözülür? Hepsi yazının devamında.

Android cihazlarda apk indirmenin mantığı şudur; siz indirme yeri olarak sd kartı gösterseniz bile dosya ilk önce telefonun ilgili yerine inecek oradan sizin gösterdiğiniz yere gidecektir. Evet inen dosya ilk etapta Android data cache kısmına iner ama orada kalmaz. Yer kaplamaz. Ama önbelleği, dosyanın bıraktığı izler zaman içinde yer kaplar. Bu durum, yeni uygulamanın indirilmesine mani olur.

Cihazınızda boş alan görülmesine rağmen indirme yapmamasının sebebini açıkladık. Şimdi bu işten nasıl kurtuluruz ondan bahsedelim;
1 – Acil indirme yapmak isteyenler: Uygulamalar kısmından Google Play Store'u buluo “güncellemeleri kaldır” butonuna tıklayın. Bu Google Play Store'u eski sürüme götürecektir. Bu işlemden sonra hemen uygulamanızı bulup indirebilirsiniz. Kısa zaman sonra size sormadan store kendiniz güncelleyecek.
2 – 1tab Cleaner gibi uygulamalarla temizlik yapın. Data Cache kısmını elinizle temizlemeniz zahmetli olacaktır. Zaman zaman ön bellek temizlik uygulamalarıyla telefonunuzu temizlerseniz artık dosyalardan ve dosya izlerinden kurtulabilirsiniz.
3 – Speed booster uygulamalarla telefonunuzda kalan apkleri silin. Bir uygulamayı kurmak için apk dosyası indirilir. Apkyi kurduğunuzda o dosyaya artık ihtiyacınız yok demektir. Ama dosya telefonunuzda durmaya devam edebiliyor. Ya da kaldırdığınız uygulamaların apk dosyaları da telefonunuzda durabiliyor. Bunları DU Speed Booster gibi uygulamalarla taratıp silmelisiniz.

Bu yönlemler, yeterli depolama alanı yok sorununuza kesin çözüm olacaktır. Sorun zaman içinde tekrar yaşanabilir. Aynı işlemlerle telefonunuzu tekrar temizleyebilirsiniz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Bende aynı hatayı alıyordum ve kendimce sorunun çözümünü keşfettim. Daha önceden indirdiğiniz uygulamaların ve oyunların mutlaka bir "data" dosyası vardır.Bu klasör de Telefon Hafızasında ya da SD Kartınız varsa SD Kartınızın içindedir. Muhtemelen telefonunuz ya da tabletiniz ilk olarak kendi hafızasına yükleyecektir.Bu dosyaya girerek kullanmadığınız uygulamaların ve oyunların dosyalarını silin. Böylelikle yeterli depolama alanınız olacaktır. Bu işlemi yaptıktan sonra telefonunuzu ve ya tabletinizi tekrar başlatın, sorun çözülecektir. İyi Günler :)

    YanıtlaSil

 
tic
Top