0
Geçtiğimiz günlerde Google'ın ücretsiz verdiği DNS hizmetinin hacklendiği ortaya çıktı. Hatta bundan Google sunucularının dahi etkilendiği söyleniyor. Güvenlik konusuna oldukça önem veren Google'ın DNS hizmetinin hacklenmesi elbette güven sarstı. Bildiğiniz gibi hem Chrome tarayıcısı için hem de verdiği hzimetler için güvenlik konusunu olmazsa olmaz gören Google'ın DNS hizmetinin hacklenmesi endişe yarattı.

Google'ın ekstra güvenlik önlemleri alıp almayacağı bilinmiyor. Ama DNS hizmetinin hacklenmesi büyük sorunlara yol açabilir. Bir çok kişinin Google DNS kullanmasıyla birlikte popüler hedef haline gelen Google DNS'nin hacklenmesi insanların güvenli olmayan sitelere hackerlar tarafından yönlendirilebileceği anlamına geliyor. Şöyle ki DNS üzerinden internete bağlanan birini DNS'nin kontolünü elinde bulunduran birisi istediği yere yönlendirebilir. Şöyle ki bir bankanın kopya sitesini tıpkı gerçekmiş gibi gösterip sizi oraya yönlendirebilir. Siz gerçek banka sitesinde olduğunuzu düşünerek bilgilerinizi verebilirsiniz.

Bu durum kullanıcılarda panik yaratsa da Google'ın soruna kısa sürede çözüm olacağı tahmin ediliyor. DNS hizmetinin internet sitelerine sürekli yasak gelen ülkelerde çok popüler olduğunu biliyoruz ve ülkemizde bu yönden çok popüler olduğu için DNS'yi vazgeçilmez görüyoruz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top