0
Son zamanlarda internette yayınlanan ünlülerin hacklenmiş hesaplarından çalışanan fotoğraflardan sonra Google çok çalışmaya başladı. Google arama motorunda çıkan içerikleri bir bir kaldıran Google çok fazla şikayet alıyor. Bu yazıda bir içeriği Google arama motorundan nasıl kaldırırsınız bundan bahsedeceğiz. Zira sizinle ilgili olduğunu düşündüğünüz ya da sizi rahatsız eden bir içeriğin arama motorunda görülmesini istemezsiniz. Kaldırmak için aşağıdaki yolu takip etmeniz yeter.
  1. Buraya gidin. Bu sayfa Google'ın içerik şikayet etmek için hazırladığı özel sayfadır.
  2. Bu sayfada sizden içeriğin nerede görüldüğünüz sormaktadır. Google Web Arama kısmını işaretliyoruz. Daha özel bir şikayetiniz varsa diğer seçeneklere de bakabilirsiniz.
  3. Arama motorunu seçtikten sonra kaldırılmasını istediğiniz içeriği size soruyor. Örneğin kişisel bilgiler kısmını işaretlediğinizde arama sonuçlarında çıkan bir fotoğrafınızı şikayet edebiliyorsunuz.
  4. Kişisel bilgiler kısmını işaretledikten sonra daha özel bir bildirim talep ediliyor. Arama motorunda çıkan kişisel bilginiz ne ise onu işaretleyin. Örneğin ilk seçenek size ait olan ama arama sonuçlarında çıkmasını istemediğiniz içerikleri şikayet etmek içindir.
  5. Tıkladıktan sonra sizi büyük bir linkle başka bir sayfaya yönlendiriyor. Gidin ve iyice okuyun.
  6. İlk önce kimlik bilgilerinizin yayınlandığı sitenin webmasterıyla iletişim kurmanızı istiyor. Siz bunu yapmak zorunda değilsiniz. “Google aramalarından bilgi kaldırma” kısmını işaretleyin.
  7. Daha sonra hemen altta yer alan içeriğin gösterildiği yer kısmını işaretleyin. Size web yöneticisiyle görüştünüz mü? Şeklinde bir soru soracak. Buradan durumu istediğiniz gibi yönetebilirsiniz. “evet ama yanıt vermediler” kısmını işaretleyin. Bu aşamadan sonra sizleri daha özel sorularla yönlendirecek olan site sonuçta içeriği şikayet etmenizi sağlıyor.
Bu işlemler neticesinde içerik herhangi bir şekilde kısa süre içinde kaldırılıyor. Bu sadece kişisel bilgi için geçerli değil. Bir ürününüz var ve internette yasal olmayan şekilde pazarlanıyor mu? Bunu kolay bir şekilde arama motorundan kaldırabilir ve kazancınızın etkilenmesini engelleyebilirsiniz.

Google arama motorundan içerik sildirme

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top