0
Facebook'un son zamanlarda en çok konuşulan özelliklerinden birisi yeni tanıtılan “i'm safe” ben güvedeyim özelliği. Bu özellik, doğal afet yaşanan yerlerde insanların yakınlarına kolayca ulaşmasını sağlayacak.

Özelliğin temel mantığı sizi yakınlarınızla hızlı bir şekilde iletişim kurmanızı sağlaması. Bu özelliği kullanan bütün yakınlarınız siz kendinizi güvende olarak işaretlediğiniz zaman sizin durumunuzdan haberdar olacak.

Safety Check Facebook özelliği yakın insanları birbirine bağlı tutuyor ve birisi kendini güvende işaretlediği zaman hemen bilgi veriyor. Uygulamanın en çok işe yarayacağı zamanlar elbette doğal afet zamanları. Yapılan açıklamada, doğal afet yaşandığı zaman insanlar, hızlı bir şekilde haber almak için yakınlarını Facebook'tan kontrol ettiği belirtiliyor.

Doğal afet sonucu telefon hatları bozulabiliyor ya da yoğunluktan ötürü kullanmak mümkün olmayabiliyor. Ama internetten iletişim sağlamak daha kolay. Yapmanız gereken eğer güvendeyseniz Facebook hesabınıza girin güvende olduğunuzu tek tıkla belirtmek. Bunu yaptığınızda yakınlarınıza toplu mesaj gidiyor ve herkes güvende olduğunuzu biliyor. Bunu kullanmadığınız zaman ise yakınlarınız endişelenmeye başlayabilir. Bu sayede uygulamanın hayat kurtarabileceği de söyleniyor.

Facebook güvendeyim özelliği

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top