0


Güzel sözler söylemek, genellikle iltifat olarak algılanan, sevgiyi dile getirmek ve umut verme olarak algılanan ve konuşmaya ve davranışa göre değerlendirilir. İnsanların doğru yola devam etmek ve dini sözler olarak paylaşılan pek çok söz vardır. Gerekse sosyal medya hesaplarında gerekse kullanıcıların kendi sayfalarında yayınladığı günlük olarak farklı farklı sözlerle karşılaşabilmekteyiz.

Özellikle son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık kitaplarda değilde, internet üzerinden bilgiler edindiğimiz bu çağda güzel sözlere web sitelerinden ulaşmaktayız. Günlük yaşantımızda iltifat etmek, veya arkadaşlarımıza özlü sözler söylemek için sürekli takip ettiğimiz, sevgiliye veya arkadaşlara sözler göndermek için mesaj olarak kullanılabilmektedir.

Güzel sözler bundan çağlar öncesinde bile kullanılmış, ve şuan kullanıcıların yakından takip ettiği kişiler bile yeni sözler değilde geçmişe dayalı sözler olmaktadır.

Bir çok web sitesinde sözler görebilmekteyiz, yol gösterici veya kullanılan ezberlediğimiz sözler vardır. Fakat bu sözlerin hepsinin ayrı ayrı yerlerde değilde, bir başlık altında paylaşması oldukça kullanıcıyı zor durumda bırakabilmektedir. Örneğin Mevlana sözleri kategorisinde yer alan sözlerle normalde mevlana sözleriyle bir alakası olmaması kullanıcıyı yanlış yönde etkilemektedir.

Sosyal medyalarda paylaşılan sözlerin altında yazanın ismi paylaşılmaktadır. Fakat bazen bakıldığı zaman bu sözlerle hiç bir alakası yoktur. Yazmış olan kişinin sözü yerine başkasının sözü paylaşılmaktadır. Kısa söz sitesinde sizlerde tüm sözleri bir arada bulabilecek ve bu sözlerin hepsini yazarın kendi sayfasında ve tüm sözleriyle birlikte bulabileceksiniz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top