0
Bu günlerde bulut hizmeti hackleme olayları iyice artmaya başladı. Apple iCloud'un hacklenmesitle artan ilginçlik diğer bulut hizmetlerini de tehdit etmeye başlıyordu. Dropbox'ta durumdan nasibini almış olabilir. Güvenlik uzmanlarından verilen bilgilere göre Dropbox'ta çok sayıda insanın şifresi çalındı. Uzmanlar bu nedenle şifrelerinizi acilen değiştirmenizi öneriyor. Zira çalınan bilgilerin satışa çıkartıldığı iddiaları güçleniyor.

Dropbox'tan yapılan açıklamaya göre ise böyle Bir şey gerçekleşmedi. Şirket, kendi serverlarına izinsiz erişimin olmadığını belirtiyor. Yaşanan bir problemin 3. parti uygulamalardan kaynaklı olabileceği üstünde duruyor. Şöyle ki internette yer alan bazı programların içinde Dropbox ile entegre işlem yapılıyor. Örneğin kullandığınız bir program verilerinizi Dropbox hesabında yedeklemenize izin veriyor. Siz bu program üzerinden Dropbox hesabınıza giriş yaptığınız zaman şifrelerinizde bu 3. parti uygulamaya geçmiş oluyor. Bu şekilde bir hırsızlık söz konusu olabilir.

Şirket güvenliğiniz için şifrelerinizi değiştirmenizi öneriyor. Ayrıca iki adımlı giriş işlemi özelliğini açmanız faydanıza olacaktır. Bu özelliği aktif ettiğiniz zaman sizden izinsiz kesinlikle hesabınıza erişemiyor.

Dropbox kullanıcılarına uyarı, şifreleri değiştirin

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top