0
Son model telefonlarımızın ekranları gün geçtikçe hassaslaşıyor. Biz de onları korumak için ekstra önlemler alıyoruz. Peki telefonumuzun ekranını doğru şekilde siliyor muyuz? Telefonlarımızın hassas ekranları nasıl temizlenmeli? Şirketler son zamanlarda telefonların en hassas noktaları olan ekranlara zarar gelmesin diye maliyetlerini arttırarak daha sağlam camlar üretiyorlar. Gorilla Glass bunlara en önemli örnek. Yine de bu camlar telefonunuzun ekranına bir şey olmayacağına dair garanti vermiyor. Dikkat etmeniz gerekiyor. İşte telefonumuzun ekranını temizlerken dikkat etmemiz gereken hususlar;
1 – Hassas bez edinin. Gözlük camını silmek için kullandığımız bezlerden telefonumuz için de almalıyız. Zira iki cam da hassas. Bezin yapısı camı çizmemeli. Mikrofiber bez telefon ekranını silmek için oldukça ideal.
2 – Telefon kapatılsa iyi olur. Telefonu kapalı konuma getirmemek problem çıkarmayabilir ama kapatılması daha iyi olur. Hem ekran sönük olduğunda üzerindeki temizlenmesi gereken yerler daha rahat görünüyor.
3 – Bastırmadan ovalayın. Telefonun ekranı sadece basit bir cam değil. Ekranın altında dokunmatik özelliğini kullanmanıza yarayan bağlantılar mevcut. Ayrıca görüntünün yansımasını sağlayan hassas bir ekran da camın altında bulunuyor. Bu nedenle fazla baskı yapmadan ekranı silmek gerekiyor.
4 – Ekranın daha iyi temizlenmesi için gerçekten temiz bir su kullanın ya da en iyisi bilgisayar ekranlarını temizlemek için kullandığınız ekran temizleme jeli en ideali. Bu jeli bezinize sürerek ıslak kısmıyla ekranı silmeye devam edin.
5 – Islak kısımla ekranı iyice temizledikten sonra kurumasına izin vermeden üzerinden bezin kuru tarafıyla bir de siz geçmelisiniz. Silip ekranı tamamen kurutun. Bu ekranın kirli yerlerini de tamamen ortadan kaldıracaktır.

Dikkat etmeniz gereken hususlar bunlar. Bezi çok fazla ıslayıp hoparlör değilinden su kaçırmayaya dikkat edin. Ekrana fazla baskı yapmayın. Temiz olmayan kireçli su kullanmayın. Sildikten sonra tekrar leke yapacaktır. Ekran koruyucu kullanıyorsanız mat ekran koruyucu alın ki daha az kirlenir.

Dokunmatik ekranlı telefonlar nasıl temizlenir?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top