1
İngiltere'de yapılan bir araştırma çok ilginç veriler ortaya koydu. F-Secure şirketinin yaptığı araştırmada kalabalık bir yere bedava internet ağı kuruldu. Herkes bu ağdan faydalanabiliyordu. Bunu farkedenler hemen ağa bağlanıp kullanmaya başladılar ve işin en ilginç yanı ise beva awifi kullananlar kendilerine gönderilen uzun kullanıcı sözleşmesini okumadan kabul ettiler ve interneti kullanamaya devam ettiler. Kullanıcı sözleşmesindeki bir madde çok ilginç ve insanların acınası halini ortaya koyuyor. Sözleşmedeki bir madde de kullanıcıların doğacak ilk çocuklarını servis sağlayıcıa verecekleri teyit ediliyor.

F -Secure'den verilen bilgiye göre kurulan ağ hacker tarzı oluşturuldu. Yani insanların kişisel bilgilerini saklayabilen bir yapıdaydı. İnterneti kullanan herkesin verileri dopalandı ve 32 mb dosya ortaya çıktı. Burada insanların telefonlarında kullandıkları bütün şifrelerle birlikte gönderdikleri e-postalar bile bulunuyor.

Araştırmanın amacı insanlara bedava wifi ağlarında dikkatli olmalarını anlatabilmek. Çok önemli veriler ortaya koyan araştırma biraz da mobil internet ücretlerinden de kaynaklanıyor. Gsm şirketlerinin çok pahalı olduğu gerçeği de bir kez daha kanıtlanmış oluyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top