0
Android cihazımız için bir kaç güvenlik ve iyileştirme çözümü sunacağımız bu yazımızda fabrika ayarlarına dönmek hakkında bilgi vereceğiz. İlk önce işlemlere geçmeden neden zaman zaman fabrika ayarlarına dönmenin gerekli olduğunu anlatalım.

Telefon zaman içinde kullnıla kullanıla bünyesinde bir sürü dosya biriktirir. Çeşitli uygulamalar gerkesiz dosyaları silselerde bu uygulama verileri için yeterli değildir. Örneğin cihazınıza zararlı bir uygulama bulaştı. Bir antivirüs uygulaması asla bu uygulamayı kaldıramayacaktır. Tespit eder ama kaldıramaz. Hiçbir uygulamanın başka bir uygulamayı kaldırma yetkisi yoktur. Zararlı uygulamayı tespit edemedik ya da kaldıramıyoruz. O halde fabrika ayarlarına dönmek en iyisidir.

Peki fabrika ayarlarına dönünce ne olur? Cihaz tamamen ilk alındığı gibi olur. En başa döner. Fabrika çıkış ayarları geri yüklenir. Bu işlem telefon belleğindeki herşeyi siler. Fotoğraflarınızdan, rehberinize, internet geçmişinizden bütün uygulamalara herşey silinecektir. Bir nevi format atmaktır. Ama bir hard reset değildir.

Fabrika ayarlarına nasıl dönülür? Telefonunuzda şu yolu takip edin; ayarlar – güvenlik – yedekle ve sıfırla – fabrika ayarlarına sıfırla... Bunu yaptığınız zaman telefonunuz ilk aldığınız gibi olacak. Bütün ayarlar, veriler, ön bellek gidecek. Peki bu işlem ne işe yarar? Elbette telefonda hiçbir veri olmadığı için çok hızlı olacak ve eğer zararlı bulaşmışsa hepsi silinecek.

Android'de fabrika ayarlarına nasıl dönülür?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top