0
Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olduğu için Android bazı zamanlarda özellikle dikkat etmediğiniz zamanlarda sizin ve kişisel bilgileriniz için oldukça tehlikeli olabiliyor. Örneğin bir uygulamanın sizden istediği bir izin gizliliğinizi tehdit edebiliyor. Peki bunun önüne nasıl geçeceksiniz ve Android cihazınızı nasıl korursunuz.

Android işletim sistemi için oldukça fazla antivirüs yazılımı var. Bunun yanında güvenliğinizi tehdit eden çok fazla uygulama mevcut. Şunu belirtmek gerekiyor ki hiçbir antivirüs uygulaması telefonunuzdan herhangi bir uygulamayı kaldırmaz. Zararlı olsa ve uygulama bunu tespit etse dahi kaldırılamıyor. Bunun sebebi sistemin izin vermemesi. Uygulama kaldırmaya yetkili sadece biziz. Uygulamalar sadece bize zararlı uygulamaları gösteriyor.

Sistemimizi korumak için dikkate ihtiyacımız var. Bir de AVG gibi antivirüslere. AVG PC sürümüyle oldukça başarılı işler yapıyor. Ücretsiz versiyonu bile çeşitli testlerde üst sıralarca çıkıyor. Uygulamayı telefonunuzda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

AVG Antivirüsün sisteminizi anlık tarama özelliği var. Her zaman koruma altındasınız. Uygulama sisteme yeni bir uygulama ya da oyun eklediğinizde ya da herhangi bir dosya yüklediğinizde anında herhangi bir işlem beklemeksizin taramaya başlıyor. Güvenli olup olmadığını size söylüyor. En önemli durum olan gizlilikle ilgili bir sürü çözüm sunuyor, gizliliğinizi tehdit eden uygulamaları size bildiriyor. Ayrıca sisteminizi sürekli iyi durumda tutmak için size pil, depolama ve veri paketi verilerinizi sunuyor. Harika bir uygulama kullanmak isterseniz buraya bakın.

Android cihazınızı korumaya alın

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top