0
Bu yazıda genel olarak Android cihazlara nasıl format atılır, neden format atılır gibi sorulara cevap vereceğiz. İlk önce Android işletim sistemli telefonlara neden format atma gereği duyarız? Sorusuna cevap arayalım.

Format atmak, hard reset ya da fabrika ayarlarına dönmek... Hepsi hemen hemen aynı şeyler ama kesinlikle farkları var. Android işletim sistemli cihazınızın çok fazla gereksiz dosya ve klasörle dolduğunu düşünüyorsanız format atabilirsiniz. Telefonunuza zararlı yazılım bulaştıysa format atmak çözüm olabilir. Ya da yeni bir rom kurarken format atmak mecburidir. Peki nasıl format ataraız.

Her üretici telefonun recovery moduna erişim yöntemini farklı yapmıştır. Bazıları format atak için özel bir yöntem kurmuştur. Hepsinin genel ortak yönü şu ki bu kısıma erişmek yanlışlıkla ve kolay olacak Bir şey değil. Telefonunuzun üzerindeki tuşlardan, o telefona özgü özel bir kombinasyon yapıp recovery moda ya da format için gerekli yere erişebilirsiniz.

Recovery moda geldiğinizde format atmak için yapmanız gereken wipe data/factory reset kısmına gelip bu satırı kullanmanız. Bu telefonunuzdaki herşeyi silecek ve üzerinde kurulu olan romun o anki sıfır durumuna getirecek. Bu ne demek diyenler için açıklayalım. Örneğin romu kullanırken içinden bir uygulama sildiniz. Roma aitti yani romla telefonunuza gelmişti. Siz kullanmadığınız için onu sildiniz. Format atarken yani yukardaki işlemi uyguladıktan sonra telefon sıfırlandığında sildiğiniz o uygulama geri gelmeyecektir. Bunu unutmayın.

Telefonunuzun yapısı bozulduysa, romun gerektiği gibi çalışmadığını düşünüyorsanız, yeniden rom kurabilirsiniz. Bunu yaparken de wipe data/factory reset yapmanız gerekiyor.

Android cihazlara format atmak

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top