0
Android'in en yeni sürümü olan Android L, Android 5.0 veya Android Lollipop Android kullanıcılarını sevindirecek özelliklere sahip olacak. Google'ın artık işletim sistemini cihaz ve pil performansına göre düzenlediği açıkça belli oluyor. Zira kullanıcıların sıkıntıları da bu yönde gelişiyor. Geçmiş sürümlerde çok fazla enerji tüketen ve çok ağır olan Android çıkan her yeni sürümle beraber daha da hızlandı.

Yeni sürümle birlikte Androidli telefonlarda göreceğiniz en önemli özelliklerden bazıları şunlar;

1 – Performans: Yeni ART desteği sayesinde işletim sistemi eskisinden daha performanslı çalışacak. Bu demek oluyor ki donanıma göre daha hızlı cihazlar göreceğiz. Daha doğrusu kullandığı donanımın hakkını veren cihazlar olacak. Oyuncularda bundan nasibini alacak. Oyunları daha yüksek fps değerleriyle oynayabilecekler.

2 – Sistem karmaşık halinde kurtuluyor. Herkesin hızlı bir şekilde kullanması için arayüz sadeleştiriliyor. Google'ın bu sadeleştirme adına temel bir arayüz planları da bulunuyor.

3 – Pil sorunu ortadan kalkıyor: Android Lollipop'un en sevilen özelliklerinden biri olmaya aday Project Volta ile pil sorununa çözüm üretilmiş. Android 5'te arka planda gerekli olmayan hiçbirşey çalışmayacak. Pil ve performansı yükseltecek olan bu özellik Battery historian ile desteklenecek. Sizin kullanım geçmişinizi kayıt altına alacak bu özellik, pille ilgili bütün kayıtları tutup hangi uygulamanın pile zararlı olduğunu uzun bir kayıt döneminden sonra size söyleyerek güç yönetiminde size yardımcı olacak.

4 – Dokunmatik kavramı geliştirilmiş: Yeni sürümde dokunamtik ekranlar daha mantıklı haraket edecek ve anında tepki verecek. Sistemin hızını arttıracak bir diğer özellik de bu. Ayrıca yeni animasyonlarda Android L ile geliyor. 3D animasyonları görmek mümkün.

5 – Bildirimler de hızlanıyor: Oyun oynarken ya da herhangi bir uygulamayla çalışırken gelen bildirimi, çağrıyı anında reddedebileceksiniz. Bununla birlikte kilit ekranından bildirim kontrolü de inanılmaz kolaylaşıyor.

Android 5.0 ile gelen değişiklikler

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top