1
ZTE ZMAX isimli cihaz hakkında basit bir inceleme yapıyoruz. Cihaz şimdilik Amerika'da satılacak. Başka ülkelerle ilgili durum pek belirli değil. Detayları bekliyoruz. Cihaz orta düzey Android cihazlar içerisinde yer alacak. Elbette fiyatı da uygun olacak.

ZTE ZMAX teknik özellikler

  • İşletim sistemi: Android 4.4.2
  • Ekran: 5.7inc, HD, LCD
  • İşlemci: Snapdragon 400, 4 çekirdek
  • Bellek: 2Gb ram, 16Gb dahili depolama
  • Kamera: 8 MP arka kamera, 1.6 MP ön kamera
  • Pil: 3400mAh
  • Fiyat: Sözleşmeyle 252$
ZTE ZMAX için söylenebilecek en önemli şey standart bir cihaz olduğu. Kendisini rakiplerinden ayıran hiçbir özelliği yok. Şimdilik Amerika için T-Mobile tarafından sunuluyor. ZTE'nin planlarına göre bütün dünya ülkelerinde satılmaya başlanabilir.

Sözleşme içeriğini bilmiyoruz ama yine de bu cihaz için sözleşmeli 252$ çok fazla. Zira daha iyi cihazlar çok daha ucuz fiyata alınabiliyor. Biraz daha zorlasak çok daha iyileri aynı fiyata satılıyor. Fiyat konusunda olumsuz yönde agresif davranılmış.

Ekran kısmı inanılmaz büyük ama HD çözünürlüklü olması iyiye işaret. Bir çok telefon kocaman ekranı ve qHD çözünürlükle utanmadan karşımızda duruyor. LCD ekran arık popüler değil. Fakat çokta farketmez.

2 Gb ramle 4 çekirdek işlemci uyumlu olmuş. Bu açıdan orta düzey telefonar arasında standartların üstüne çıkmış. Belki de fiyatı bu yüzden biraz yüksektir. ZTE ZMAX bellek ve işlemci özellikleriyle bir çok oyunu ve bir çok programı çalıştırabileceğiniz yetenekte.

Ön kamera berbat. Telefon üreticileri son zamanlarda özçekim özellikli cihazlar üretmekteler. ZTE bu telefonda özçekimle ilgili herhangi bir girişimde bulunmamış. VGA koysalardı daha iyiydi.

Pil gerçekten ekranın büyüklüğünü ve 4 çekirdek işlemciyi karşılayabilir. Ama ağırlığı nasıl etkiler bilemiyoruz. 3400MAh pilcanınızı sıkmadan size aktif bir telefon kullanımı sonrası günü çıkarttıracaktır. Oyundan uzak duran kullanıcıları ise daha uzun süre idare edebilir.

ZTE ZMAXZTE ZMAX

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top